Tuomiosunnuntain ilosanoma saa ahdistumaan: ”Yhtään koditonta en ole ottanut kotiini”

Kirjoittaja vakuuttaa, että ilosanoma on siinä, että kaiken saa jättää Jeesuksen käsiin

20.11. 10:00

Tuomiosunnuntain evankeliumiteksti (Matteus 25:31–46) saa minut ahdistumaan joka kerta sitä lukiessani.

En minä ole käynyt vankilassa tai sairaalassa ketään katsomassa. Yhtään koditonta en ole ottanut kotiini. Kun olen jotain hädänalaista auttanut, olen tehnyt sen käsiäni likaamatta rahalla jonkin järjestön kautta.

Kuinka on sinun laitasi? Oletko onnistunut paremmin? Oletko sinä maan suola ja maailman valo? Oletko aina kääntänyt toisenkin posken sinua kiusanneelle? Oletko aina etsinyt ennen kaikkea Jumalan valtakuntaa ja Hänen vanhurskasta tahtoaan?

Jeesus ei antanut mitään näistä ohjeista tai käskyistä leikillään, eikä Hän koskaan perunut puheitaan. Jotain ristiriitaa tässä on, kun Jumala vaatii täydellisyyttä tietäen, että kukaan ei siihen pysty.

”Eihän yksikään ihminen tule Jumalan edessä vanhurskaaksi lain käskyjä noudattamalla. Lain tehtävänä on opettaa tuntemaan, mitä synti on.” (Room. 3:20.)

Meidän on noudatettava lakia, koska se on Jumalan tahto. Meidän on tehtävä oikein, koska se on oikein. Mutta Jumalalle kelpaavaksi tullaan toisella tavalla.

Ajattele ristin ryöväriä, jolle Jeesus lupasi paikan paratiisissa. Ei hän ollut käynyt katsomassa sairaita eikä vankeja eikä jakanut omastaan nälkäisille. Tuo rikollinen oli luultavasti rikkonut kaikkia lakeja elämänsä aikana. Hänellä ei ollut mitään harhakuvitelmaa itsestään. Hän laittoi kaiken yhden kortin varaan: "Jeesus, muista minua, kun tulet valtakuntaasi" (Luuk. 23:42).

Tuomiosunnuntain ilosanoma on siinä, että kaiken saa jättää Jeesuksen käsiin.

Viimeinen tuomio tulee varmasti, mutta me voimme jo nyt valita puolen, jolla olemme, kun tuomiota aletaan lukea. Meidän ei tarvitse tuskailla, kuinka meille käy, kun tiedämme sen jo etukäteen.

Kun Jeesus puhui viimeisistä tapahtumista, Hän sanoi seuraajilleen: ”Kun nuo tapahtumat alkavat, nostakaa rohkeasti päänne pystyyn, sillä teidän vapautuksenne on lähellä" (Luuk. 21:28).

Ei pelkoa vaan vapautus. Sinä saat jättää Jeesukselle syntisi ja mokasi. Saat jättää pahat ja hyvät tekosi.

Jumala rakastaa sinua niin paljon, että Jeesuksen täytyi kuolla hintana sinun taivaspaikastasi.

Mitä Hän odottaa sinulta? Hän odottaa nöyrtymistä publikaanin sanoihin: ”Jumala, ole minulle syntiselle armollinen” (Luuk. 18:13).

Vilho Mäkinen

Keuruun seurakunta

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos