Nenäpäivän karnevaali Sinervän koulussa toi hyvän mielen

Rehtori nostaa esiin lapsen oikeuksia ja oppilaiden sosiaalisten taitojen tärkeyttä.

Koko koulu osallistui Multialla Nenäpäivän ohjelmanumeroiden suunnitteluun ja esittämiseen.

20.11. 16:00

Sinervän koulussa Multialla juhlistettiin Nenäpäivää perjantaina 11. marraskuuta.

Rehtori Reima Viitala haluaa oman koulunsa tapahtumalla kiinnittää oppilaiden huomiota siihen, mitä maailman lapsille kuuluu ja miten he pystyvät käymään koulua.

Tämänvuotiset Nenäpäivän juhlallisuudet olivat järjestyksessään kymmenennet. Tapahtumalla pohjustettiin lapsen oikeuksien viikkoa, jota vietetään 14.–20. marraskuuta.

Yleisön joukossa oli myös eskarilaisia, jotka itsekin esiintyivät Sinervän oppilaille.

”Nenäpäivä laajentaa ymmärrystä maailmasta ja kriiseistä, joiden keskellä elämme”, Viitala toteaa.

Oppilaat sambasivat ja tanssivat, ja koulun kaikki neljä bändiä sekä luokat esiintyivät. Seitsemännen luokan oppilaat lauloivat koulun keittäjälle, ja tukioppilaat järjestivät välituntileikkejä.

Vieraiksi karnevaaliin tulivat eskarilaiset, jotka olivat myös valmistaneet esiintymisnumeron.

Tuotto, mitä oppilaskunnan kahviosta saatiin, lahjoitettiin Nenäpäivän hyväksi.

Yhteyttä ja vastuun kantamista

Viitala pitää tärkeänä, että oppilaat pääsevät kantamaan vastuuta sellaisessakin asiassa kuin luokan ohjelmanumeron onnistumisessa.

Nenäpäivän karnevaalin musiikista vastasivat koulun kaikki neljä bändiä.

”Vastuun kantaminen ja toisille jakaminen ovat taitoja, joita harjoitellaan, ja tekoja, joita lunastetaan juuri esiintymishetkessä. Ilo, leikki ja hassuttelu kuuluvat elämään. Juuri oli uutisissa juttua siitä, että leikkiminen on vähentynyt.”

Viitala korostaa, että Sinervän koulussa Nenäpäivä ei ole suoritus vaan asennelaji, jota harjoitellaan kaikkina päivinä. Hauskaa voi olla silloinkin, kun kaikki laittavat itsensä likoon ja mennäänkin täysillä metsään.

”Elämässä otetaan pieniä riskejä, myös henkilökunta. Opettajien esitys kaikkine hassuine pöljyyksineen on vuotuinen must-juttu.”

Opettajien vuotuista hassutteluohjelmanumeroa odotetaan aina yhtä innokkaasti.

Pitkän korona-ajan jälkeen Sinervän koulun henkilökunta on ollut vaativan tehtävän edessä, kun oppilaita on kannustettu yhteiseen tekemiseen ja osallistumiseen. Koulussa halutaan parantaa oppilaiden sosiaalisia taitoja ja vähentää yksinäisyyden tunnetta.

Viitalan mukaan yhteisöllisyyden tukeminen sen kaikissa muodoissaan on koulun oleellinen tehtävä. Se, mitä tehdään, tehdään tosissaan mutta ei tosikkomaisesti.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos