Kohtalon tangoa ja Topi Sorsakosken elämää lavalla –Teatteri Eurooppa Neljä esiintyy Kimarassa

Musiikkinäytelmä on lämminhenkinen kunnianosoitus edesmenneelle tangotaiturille, joka lauloi itsensä monen suomalaisen sydämeen.

Moni parkettien partaveitsi on vienyt tanssikumppaniaan Topi Sorsakosken tangon tahdissa.

4.11. 17:00

Topi Sorsakosken (1952–2011) elämä taipuu taitavasti tangoksi kulttuuritalo Kimaran lavalla torstaina 10. marraskuuta, kun Teatteri Eurooppa Neljä läväyttää katsojien eteen lahjakkaan muusikon tuotantoa ja elämänvaiheita.

Kohtalokkaan tangon tummasävyistä esitystä valaisevat tekijöiden kunnioitus edesmennyttä taiteilijaa kohtaan ja lämminhenkinen huumori. Tarinassa käsitellään Sorsakosken faneja, lähipiiriä ja sitä, millaista maailmaa Sorsakoski elämäntuskassaan katseli.

Sorsakoski teki uransa alussa yhteistyötä veljensä Antti Tammilehdon kanssa Kalle Kiwes Blues Bandissa. Tammilehto oli mukana myös monissa Juice Leskisen kokoonpanoissa. Sorsakosken isän, Tapio Tammilehdon tangoyhtye oli tunnettu tanssiorkesteri Pohjanmaalla 1960-luvulla.

Kuuluisuus ei aina ollut niin hienoa kuin se, miltä se saattoi vaikuttaa. Jatkuva keikkailu ja reissaaminen paikkakunnalta toiselle kulutti Sorsakoskea, ja taiteilija etsi lohtua koti-ikäväänsä kapakoista.

​Rooleissa nähdään multialaistaustaisen Kimmo Riikosen lisäksi Jari Silventoinen, joka eläytyy Sorsakosken rooliin, sekä Neija Välilä ja Tuija Hanhikoski.

Käsikirjoituksen on tehnyt Antti Tuomas Heikkinen, ja näytelmän ohjauksesta vastaa Taava Hakala, joka on ohjannut useita Teatteri Eurooppa Neljän kesäteatterinäytelmiä. Musiikkia esittää TE4 Band eli Toni Lepistö, Lasse Asu, Jaakko Peltonen ja Jaska Tabell.

Sorsakoskesta kertovan näytelmän kantaesitys nähtiin TE4 Klubilla Jyväskylässä lokakuussa 2021, ja se sai runsaasti huomiota.

Kulttuuri-illan järjestää Keuruun kaupungin kulttuuripalvelut. Näytelmässä on väliaika.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos