Keuruun karjalaisilla kirkkopyhä lauantaina

Vuosikymmeniä pitkällä perinteellä halutaan muistaa rakkaita ja omaisia, joiden haudat ovat jääneet itärajan taakse.

Karjalaisten perinteisen kirkkopyhän muistohetki pidetään Keuruun vanhan kirkon puistossa pyhäinpäivänä lauantaina.

1.11. 15:00

Keuruun karjalaisten kirkkopyhää vietetään Keuruulla lauantaina 5. marraskuuta. Jumalanpalveluksen Keuruun kirkossa toimittavat kappalainen Merja Kaunismäki ja kanttori Heikki Koljonen. Kirkkokuoro laulaa.

Vanhan kirkon puistossa vietetään messun jälkeen muistohetki, jossa puhuu päätoimittaja Eija Ruoho. Puheen jälkeen lasketaan havuseppeleet Karjalaan jääneiden muistomerkin lisäksi sankarihaudalle ja kansalaissodan muistomerkille.

Karjalaisten kirkkopyhällä on Keuruun Karjala-seuran puheenjohtajan Pekka Vanhasen mukaan vuosikymmenten perinteet. Karjalan Liitto perustettiin vuonna 1940, ja sitä myötä eri paikkakunnille asettuneet karjalaiset ryhtyivät pitämään yllä muistoja kotiseuduiltaan ja samalla toimimaan yhdessä paikallisten kanssa.

Vanhaselle karjalaisten kirkkopyhällä on vahva kokemuksellinen merkitys varsinkin tänä aikana, kun matkustaminen rajan taakse suvun entisille kotiseuduille ja sukuhaudoille ei käytännössä ole mahdollista.

”Kun yhdessä muistelemme menneitä sukupolvia, samalla henkilökohtaisetkin muistot heräävät. Päätteeksi laulamme vielä yhteisesti Maa on niin kaunis, mikä hienosti kertoo sukupolvien yhteydestä”, Vanhanen toteaa.

Seurakuntakeskuksessa järjestetään kirkkokahvit, johon Karjala-seuran aktiivit leipovat talkoilla karjalanpiirakoita perjantaina.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos