Esineitä ja erikoisia ääniä Kimarassa sunnuntaina

Trio Nieminen ja Liimataiset esittelee esineiden ihmeellistä maailmaa äänien ja merkitysten kautta. Esitys pohjautuu ranskalaisfilosofi Roger-Pol Droitin pohdintoihin.

27.10. 8:00

Esineitä ja niiden filosofisia ulottuvuuksia kulttuuritalo Kimarassa sunnuntaina 30. lokakuuta esittelee trio Nieminen ja Liimataiset -kokoonpano, johon kuuluvat Juhani Liimatainen, Rauno Nieminen ja Seppo Liimatainen.

Esitys pohjautuu ranskalaisen Roger-Pol Droitin teokseen Esineiden luonto – Filosofisia kokemuksia (Tammi 2005, suomentanut Tiina Arppe). Kysymys esineiden loputtomasta määrästä alkoi kiehtoa Droitia niin, että ryhtyi tutkimaan aihetta.

Esityksessä hyödynnetään Droitin tekemiä määrittelyjä esineistä, ja niihin yhdistetään äänellinen osuus, joka voi olla musiikkia, abstraktia tai konkreettista ääntä sekä ääneen lausuttuja kommentteja.

Vuonna 1949 syntynyt Droit on filosofi, kirjailija ja toimittaja. Hänen tohtorintutkintonsa vuodelta 1998 käsittelee buddhalaisuutta ja eurooppalaista filosofiaa. Droit toimi Unescon pääjohtajan filosofisena neuvonantajana 1990-luvulla.

Tapahtuman järjestää Keuruun kaupungin kulttuuritoimi.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos