Mission iloa

Kirjoittaja iloitsee seurakuntien välisestä yhteistyöstä Keuruulla.

30.10. 10:00

Onneksi elämässä on majakkahetkiä, jolloin Jumala kirkastaa ja avaa jonkin uuden ajatuksen sydämelle. Koin yhden tämmöisen hetken yhteiskristillisessä miestentapahtumassa Betanialla vajaa pari viikkoa sitten lauantaina.

Televisiosta tuttu uutisankkuri Keijo Leppänen pohdiskeli puheissaan Jumalan mysteerisyyttä ja käsittämättömyyttä. Yhtäkkiä mieleeni kirkastui, että juuri tästä syystä Jumala on ylistettävä.

Jumala on enemmän kuin kykenemme ymmärtämään. Siksi meidän ei pidä pelkästään pyrkiä erittelemään rationaalisesti hänen hyvyyttään ja rakkauttaan.

Meidän on ylistettävä häntä ja siten tunnustettava hänen ihmeellisyytensä. Näin tehden annamme samalla Jumalan olla se, kuka hän on, ilman, että yritämme valjastaa häntä omien päämääriemme palvelukseen.

Sitä myöten meille voi kirkastua Jumalan todellinen kauneus. Kun katselemme Jumalan kauneutta, se hoitaa sisintämme niin kuin vauvan katselu herkistää sydämen.

Kolossalaiskirjeessä Paavali opastaa, että rakkauden yhteen liittäminä kristityt voivat tavoittaa Jumalan salaisuuden – Kristuksen. Se löytyi -missio on saanut merkitä kolmelle kirkkoyhteisöllemme juuri tällaista iloa.

Onkin varmasti niin, että tätä yhteyttä ja iloa on pyrittävä elämään todeksi entistä säännöllisemmin. Jumalan ihmeellisyys löydetään yhdessä, yhteisen kotikaupungin hyväksi.

Seppo Viljasjärvi

Keuruun seurakunta

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos