Afrikkalaisia tunnelmia Kimarassa perjantaina – Suur-Keuruu striimaa

Afrikkalaisen kulttuurin päivä on Keuruun kaupungin kulttuuritoimen järjestämä.

Mc Domas eli Domingos Bodjam on suunnitellut Keuruun kaupungin kulttuuritoimen kanssa Afrikka-aiheista kulttuuripäivää perjantaiksi.

21.9. 18:00

Keuruulla asuva laulaja ja musiikintekijä Mc Domas eli Domingos Bodjam suomalais-afrikkalaisine tanssijoineen ja laulajineen näyttää rytmit syksyyn, kun perjantaina 23. syyskuuta Keuruun kaupungin kulttuuritalo Kimarassa vietetään Afrikka-päivää.

Aamupäivällä 4.–6.-luokkalaiset pääsevät tunnelmaan kahdessa konsertissa. Luvassa on rytmejä, tanssia, musiikkia ja kertomuksia Afrikasta.

Esiintyjinä ovat Mc Domasin lisäksi Ndiaxass-tanssiryhmä Jyväskylästä sekä duo Marika ja Malick.

”Koululaisnäytökset ovat osa Kulttuuriportaita, joka on varhaiskasvatuksen ja peruskoulun kulttuurikasvatussuunnitelmaa lukuvuodelle 2022–2023. Luvassa on värikäs ja mukaansa tempaava päivä”, kulttuurisihteeri Virva Asp kertoo.

Kulttuuriportaat tuo taiteen ja kulttuurin osaksi lasten ja nuorten arkea ja kannustaa heitä tuottamaan ja käyttämään kulttuuria. Afrikka-teemaan oppilaat tutustuvat koulussa eri oppiaineiden kautta.

Kaupungin kulttuuritoimen järjestämä päivä huipentuu kaiken ikäisille suunnattuun iltanäytökseen.

Mc Domasin musiikki ammentaa reggaesta, afrobeatista sekä afrikkalaisesta ja erityisesti Guinea-Bissaun kansanmusiikista. Hänellä ei ole yhtä pysyvää laulukieltä, vaan teoksissa yhdistyvät hänen äidinkielensä kreoli sekä englanti ja suomi.

Suomeen Mc Domas muutti pysyvästi vuonna 2011, ensin Jämsään, myöhemmin Keuruulle.

Suur-Keuruu lähettää koululaiskonserteista toisen suorana verkossa kello 10 alkaen.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos