Tutkijat listaavat ruisleivän terveyshyödyt - Elämänmeno - Suur-Keuruu

Ruisleipä on superruokaa, jota suomalainen syö keskimäärin 15 kiloa vuodessa – Tiedätkö sen lukuisat terveysvaikutukset?

Ruisleipä on suomalaisten suosikkileipä. Naiset saavat keskimäärin 20 prosenttia ja miehet 30 prosenttia kuidusta yksinomaan ruisleivästä. Se on myös tärkeä B-vitamiinien, kuten tiamiinin ja folaatin, lähde.

Keskimäärin suomalainen syö ruisleipää noin 15 kiloa vuodessa. Perinteisiä ruisleipiä 1700-luvulta peräisin olevassa pirtissä.

27.11.2021 10:51

Kun suomalainen menee kauppaan ostamaan leipää, hän valitsee kaikkein todennäköisimmin ruisleipää. Suomalaisten kymmenen suosituimman leivän listalla on peräti viisi erilaista ruisleipää, selviää Leipätiedotuksen tänä vuonna teettämästä kuluttajatutkimuksesta.

”Suosikkileipien kärkipaikkaa pitää ruispalaleipä”, kertoo toiminnanjohtaja Kaisa Mensonen Leipätiedotuksesta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos