Keuruun oma omenapuu Ahvenanmaalla tuotti noin 10 kilon sadon – Omenamehua on tulossa lahjaksi myös Keuruun kaupunginjohtajalle - Elämänmeno - Suur-Keuruu

Keuruun oma omenapuu Ahvenanmaalla tuotti noin 10 kilon sadon – Omenamehua on tulossa lahjaksi myös Keuruun kaupunginjohtajalle

Ahvenanmaan itsehallinnon 100-vuotisjuhlan kunniaksi ahvenanmaalaiset lahjoittivat jokaiselle Suomen kaupungille oman omenapuun. Keuruun puun satoa on nyt alettu korjata ja tarkoituksena on valmistaa nimikkopuun antimista tuorepuristettua omenamehua.

Ahvenanmaalla kasvaa Keuruun, kuten muidenkin Suomen kuntien nimikko-omenapuu. Viljelijä Anna Alm kertoo, että sen sato on kypsä mehustukseen.

3.10. 20:15

Keuruulaisille lahjoitettu nimikkopuu sijaitsee Tjudössä, Öfvergårdsin tilalla, jota pitää pariskunta Anna ja Jan Alm. Viljelijät kertovat, että satoa saatiin tänä vuonna hyvin ja sadonkorjuuseen ryhdyttiin normaalia aiemmin.

”Lämpimän kesän ja alkusyksyn ansiosta sato valmistui ajoissa ja hedelmiä saatiin runsaasti, noin 10 kiloa”, viljelijä Anna Alm kertoo.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainokset