Multian juurilta Udmurtiaan ja takaisin – Venäjältä karkotettu Esa-Jussi Salminen jatkaa kielentutkimusta nyt kääntäjän työssä - Elämänmeno - Suur-Keuruu

Multian juurilta Udmurtiaan ja takaisin – Venäjältä karkotettu Esa-Jussi Salminen jatkaa kielentutkimusta nyt kääntäjän työssä

Udmurtin asiantuntijalle karkotus Venäjältä olikin onnenpotku. Kirjallisuuden kääntäminen on luonnollinen jatko vuosikymmenten työlle suomalaisugrilaisten kielten tutkijana.

Esa-Jussi Salminen (oik.) Karamas Pelgan udmurttikylässä vuonna 2014 tulkkina tapaamassa kansanlaulujen mestaria Dzhakapajta. Suomalaiset opiskelijat maassa vasemmalta oikealle Maia Häkli, Helena Korpela ja Petra Haapio.

7.11. 14:15

Multialla asuva kääntäjä ja kielentutkija Esa-Jussi Salminen on alkanut uusille urille. ”Sain Koneen Säätiöltä apurahan kahdeksi vuodeksi 2022 saakka. Sen turvin suomennan udmurttilaista rikoskirjallisuutta ja ensimmäisen udmurtinkielisen romaanin. Työ etenee hyvin. Nautin vapaudesta tehdä töitä oman aikataulun mukaan”, kertoo Salminen.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos