Multian koululaiset: Multialla mopoilu on monen haave ja harrastus - poliisi ei pidä sitä isona ongelmana - Elämänmeno - Suur-Keuruu

Multian koululaiset: Multialla mopoilu on monen haave ja harrastus - poliisi ei pidä sitä isona ongelmana

Multialla mopoillaan kaikkina vuodenaikoina. Monelle nuorelle mopo on kätevin kulkupeli esimerkiksi koulumatkalle. Pienivanteiset Honda Monkeyt ovat pitäneet pintansa suosikkimopoina jo vuosikymmeniä.­

26.4.2017 20:00

Mopoilua on Multialla paljon, ja melkeinpä joka vuosi joku nuorista saa mopon.

Useimmat haaveilevat jo pienestä asti omasta moposta, ja siitä se sitten joillain lähtee alkuun. Multialla on mopoilu vielä suosittua nuorten keskuudessa niin pelloilla kuin tielläkin. Myös niiden korjaamisesta on tullut aktiivinen harrastus.

Multialla on alkanut vuoden 2017 alussa moottorikerho, jossa käy joka viikko noin kymmenkunta nuorta mopoista kiinnostunutta.

Kerhoa pitävät Anssi Alapiha, Teuvo Sydänmaa ja Tapio Mitronen.– Huomattiin, että on niin paljon mopoilijoita, että perustettiin moottorikerho yhteiseksi paikaksi heille. Mopokerhossa mopoja pääsevät rassaamaan tytöt ja pojat, kuka vaan haluaa, Alapiha kertoo.

Mopokerhossa on mukavaa, kun ollaan yhdessä ja saa rassata mopoja ja moottorivehkeitä

– Mopokerhossa melkein kaikki on mukavaa! Alapiha kertoo.

Alapiha pitää mopoissa siitä, kun näkee hymyn onnistuneen korjauksen tai tuunauksen jälkeen. Hän on myös iloinen siitä, että on tutustunut kerhossa käyviin nuoriin.

– Mukavaa, kun nuoret morjenstaa ohimennessään, hän toteaa.

Alapihan paras muisto mopoista on se, kun hän sai oman mopon 15-vuotiaana. Siitä se innostus lähti mopoihin. Useat Multian mopoilijat ovat hurjapäitä ja jotkut taas ajavat nätisti.

Multialaisen poliisin Olavi Pienimäen mielestä mopoilun hyviin puoliin kuuluu ajo- ja korjauskokemuksen saaminen.

Huono puoli on meteli, isoissa porukoissa kylällä ajettaessa.

Epäkuntoisuus aiheuttaa usein onnettomuuksia, mutta pääasiassa mopoilu sujuu Multialla hyvin.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainokset