Ladataan
Uutiset Elämänmeno Puheenvuoro Koronavirus Urheilu Näköislehti Live Kaupallinen yhteistyö Blogit

Nyt ei jäädä kyökkiin kykkimään vaan syödään ja seurustellaan ulkona

Kerrankin näyttäisi sää suosivan juhannuksen viettäjiä. Siksi ei nyt vietetä pitkiä aikoja keittiössä, vaan valmistetaan helposti syntyviä kesäisiä ruokia ja juomia ulkogrillissä tai parilalla, unohtamatta viilentäviä boolijuomia. Käyttöön voi ottaa kauniita mutta helppoja kertakäyttöastioita, mitkä nopeuttavat sitä että ei tarvitse seistä tiskialtaan ääressä vaan pääsee nopeammin rannalle, auringonottoon tai saunan ihaniin löylyihin. Kana-vuohenjuustohampurilainen 4 annosta 1 pkt (200 g) vuohenjuustoa 1 rasia valmiita broilerin jauhelihapihvejä tai ohutleikkeitä 4 kpl hampurilaissämpylöitä 1 punasipuli kuorittuna ja viipaloituna 1 iso tomaatti salaattia valintasi mukaan, esim. jääsalaattia tai rucolaa (ananasrenkaita) Mausteiksi: chilihilloketta, aiolia tai currymajoneesia maun mukaan 1.Leikkaa vuohenjuusto kahdeksaksi tasakokoiseksi viipaleeksi. Jos et pidä vuohenjuustosta, voit jättää sen pois! 2.Valmiit broilerin jauhelihapihviit voi laittaa grilliin tai parilaan kypsymään sellaisenaan. Broilerin ohutleikkeet tulee maustaa suolalla ja currylla tasaisesti kauttaaltaan. Grillaa leikkeitä kuumassa grillissä kunnes leikkeet ovat kypsiä. Kun olet kääntänyt leikkeet ensimmäisen kerran, laita grillatun leikkeen päälle vuohenjuustoviipaleet sulamaan. 3.Paahda kevyesti kasvikset (ja ananasrenkaat, jos haluat sitä hampurilaiseen). 4.Paahda sämpylöitä noin kolme minuuttia. Kokoa hampurilaiset ja laita haluamiasi maustekastikkeita väliin. Halloumburger erilaisilla lisukkeilla (kasvisvaihtoehto) 1 rkl öljyä 4 hampurilaissämpylää 250 g halloumijuustoa (8 viipaletta) 2 punasipulia 2 isohkoa tomaattia 1 kesäkurpitsa, pieni (4 rkl pestoa) (1 dl valmista hummusta) salaattia valintasi mukaan: jääsalaattia, romainesalaattia tai rucolaa Kastike: 1 tl balsamietikkaa 2 rkl oliiviöljyä 1 rkl hienonnettua tuoretta minttua suolaa mustapippuria jos haluat, lisää vielä tuoreita vadelmia 1 dl 1. Lisää kulhoon balsamietikka, oliiviöljy ja hienonnettu minttu. Mausta suolalla ja pippurilla. Jos haluat kastikkeeseen tuoretta vadelmaa, lisää ne mukaan, soseuta ne ensin sauvasekoittimella. Siirrä kastike odottamaan. 2. Viipaloi halloumijuusto ohuiksi viipaleiksi, sekä pesty kesäkurpitsa, sipulit ja tomaatit. Kuumenna parila. Paista kasvikset nopeasti öljyssä parilalla kauniin ruskeiksi. Sivele grillattujen viipaleiden pintaan pestoa, jos haluat. Siirrä odottamaan. Grillaa halloumjuustoviipaleille raidat kummallekin puolelle ja paista, kunnes juusto hieman pehmenee. 3. Halkaise sämpylät, lämmitä ne nopeasti parilalla ilman öljyä. Kokoa purilaiset niin, että pohjalle tulee hummusta, salaattia ja päälle juusto, ja kasvikset kerroksittain. Lorauta päälle (vadelma)salaatinkastiketta, ja laita sämpylän puolikas päälle. Vinkki! Hedelmäinen vehnäolut tai hedelmäinen valkoviini sopii erityisesti halloumin kanssa. Vesimeloni-feta-minttusalaatti 4 annosta 400-500 g vesimelonia kuorittuna ja paloiteltuna 1 pkt eli noin 200 gr fetajuustoa 1/2 ruukku tuoretta minttua 1 rkl (luomu)oliiviöljyä (ripaus mustapippuria) (jääsalaattia) 1. Kuutioi kuorittu vesimeloni. Irrota mintusta lehtiä. Levitä ne tarjoiluvadille- tai kulhoon. Lisää fetajuusto kuutioituna päälle. 2. Lisää öljyä ja mustapippuria vesimeloni-fetasalaatin päälle. 3. Vinkki! Voit halutesasi lisätä salaattiin vielä esimerkiksi rapeaa jääsalaattia. Tarjoa raikkaana lisukkeena esimerkiksi grilliruoan kanssa. Kuusenkerkkä-voikukka-salaatinkastike kesäsalaateille 1 osa balsamiviinietikkaa 3 osaa (luomu)oliiviöljyä silputtua kuusenkerkkää noin 1 osa ruohosipulia silputtuja voikukan keltaisia kukintoja (ei vihreää osaa) suolaa ja pippuria maun mukaan makeutukseen hieman luomuhunajaa Sekoita kaikki ainekset keskenään, tarkista makeus. Vehreä ananasbooli Noin 15 lasillista 1 plo (1,5 l) valitsemaasi ananaslimsaa 1 l valitsemaasi vichyvettä 1 ½ dl limetin mehua 7-8 limettiä puolikas tuore ananas 2 ruukkua minttua runsaasti jäitä (kirkasta alkoholia, esim. vodkaa, jos haluat alkoholillisen boolin) 1. Kuutioi pesty ananas reilunkokoisiksi paloiksi ja viipaloi limetit. 2. Laita boolikulhoon reilusti jäitä, minttua, limettilohkoja ja ananaspaloja. 3. Sekoita lopuksi juomat joukkoon. Nauti booli heti kylmänä. Raikas lime-minttu-olutjuoma 1 osa kivennäisvettä 2 osaa inkivääriolutta 1 rkl sokeriliuosta 1 limen mehu jääpaloja Koristeeksi minttua, limen viipaleita 1. Valmista ensin sokeriliuos sekoittamalla sokeria ja vettä samassa suhteessa ja kuumentamalla sekoitusta, kunnes sokeri liukenee. 2. Täytä lasit jääpaloilla. Sekoita kivennäisvesi ja sokeriliuos astiassa. Lisää inkivääriolut. Purista sekaan yhden limetin mehu ja sekoita juoma tasaiseksi. Kaada laseihin. Vinkki! Halutessasi voit koristella juoman limesiivuilla ja mintulla. Kesäinen raparperi-kerma-kääretorttu laktoositon, gluteiiniton Noin 20 viipaletta 3-4 dl raparperia 4 kpl huoneenlämpöisiä kananmunia 1,5 dl sokeria 1,5 dl perunajauhoja 1 tl leivinjauhetta Täyte 2-3 dl mansikkahilloa 4 dl kuohukermaa, laktoositon 2 rkl sokeria 3-4 tl sitruunan mehua Kauden marjoja, esim. tuoreita mansikoita, kirsikoita tmv. 1. Ota ensin munat lämpiämään huoneenlämpöön pariksi tunniksi. Kuori sitten raparperin varret. Pilko ne noin 0,5 cm kokoisiksi pieniksi kuutioiksi. 2. Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. 3. Sekoita perunajauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää vaahtoon siivilän kautta. Sekoita varovasti. Lisää raparperikuutiot vaahtoon ja sekoita nopeasti. 4. Kaada taikina leivinpaperille uunipellille. Paista 225 asteessa noin 8–10 minuuttia. 5. Ripottele sokeria leivinpaperiarkin päälle ja kumoa valmis, paistunut torttu sille. Irrota varovasti leivinpaperi. Laita päälle leivinpyyhe, ettei torttupohja kuiva jäähtyessään. 6. Valmista täyte vatkaamalla kerma. Mausta sitruunamehulla ja sokerilla. 7. Levitä ensin mansikkahilloa, ja sitten kermavaahtoa noin 2 dl jäähtyneen torttupohjan päälle. Jätä kermavaahtoa 2 dl tortun päälle koristeluun kauden marjojen kanssa. Huom! Älä levitä täytettä takareunaan asti, ettei se tule yli kääriessä. 8. Kääri torttu tiukaksi rullaksi leivinpaperin avulla. Anna maustua muutama tunti jääkaapissa. Vinkki! Voit koristella tortun kermavaahdolla ja kauden marjoilla ja syötävillä kukilla.