Uutiset Elämänmeno Puheenvuoro Urheilu Näköislehti Kaupallinen yhteistyö Blogit Verotiedot

Lämmittämällä keitto vain paranee

Kanakeitto saa värinsä kauniin keltaisista currysta ja kurkumasta. Herkullisen siitä tekee runsas kanan määrä, monipuoliset kasvikset sekä lisätty kuohukerma. Voit tehdä keitosta myös itämaisen version vaihtamalla kerman tilalle kookoskerman ja lisäämällä mausteeksi itämaista maustesekoitusta, jota saa nykyään valmiina kaupoista. Tästä määrästä riittää isommallekin porukalle tai lämmitettäväksi seuraavana päivänä. Keitto on tehty ilman perunaa, joten sopii karpillekin, mutta voit toki lisätä siihen perunaakin kuutioituna. Aineet: 800 gr hunajamarinoituja kanansuikaleita Voita paistamiseen Vettä kattilaan niin paljon, että kasvikset juuri peittyvät 2 kanaliemikuutiota Pussi keittovihanneksia Pussi herne-maissi-paprikaa Noin 300 g vihreitä pitkiä pakastepapuja Valintasi mukaan muita kasviksia pakastepussi, esim Findus Herkkuvihanneksia 2 dl kuohukermaa tai tölkki kookoskermaa Kurkumaa ja currya maun mukaan Yrttisekoitusta tai itämaista maustesekoitusta Hyvälaatuista merisuolaa maun mukaan Ohje: Ruskista ensin kanasuikaleet kevyesti voissa. Pilko leikkuulaudalla pitkät pakastepavut kahtia. Laita sitten ne ja kaikki kasvikset isoon kattilaan, keitä noin 20 min kunnes pehmenevät. Lisää mausteet ja suola. Lisää kerma/kookoskerma, kuumenna pari minuuttia. Mausta suolan ja mausteiden riittävyys. Nauti hyvän tuoreen ruisleivän kera. Mehevä sitruunakakku Kakusta tulee pienehkö. Jos haluat isomman tai vuoka on iso, tee taikina kaksinkertaisena. Kakkuun kannattaa laittaa mantelijauhetta vehnäjauhojen lisäksi, koska mehevyys tulee todennäköisesti juuri niiden ansiosta. Voi tekee myös aina kakusta paremman kuin margariini. Aineet: 2 dl sokeria 200 g huoneenlämpöistä voita/leivinmargariinia 1 rkl vaniljasokeria 3 kananmunaa 2 tl leivinjauhetta 1,5 dl mantelijauhetta 1 pestyn (luomu)sitruunan raastettu kuori 3/4 dl sitruunan mehua 2,5 dl vehnäjauhoja Ohje: Vatkaa sokeri ja vaniljasokeri sekä huoneenlämpöinen rasva vaaleaksi vaahdoksi. Laita tilkka vehnäjauhoa sekaan, etteivät munat juoksetu, ala sitten lisätä kananmunia. Vatkaa munat joukkoon yksitellen. Vatkaa jokaisen munan jälkeen niin kauan, että munat sekoittuvat kunnolla joukkoon eli noin minuutin verran. Sekoita sitten leivinjauhe mantelijauheen joukkoon. Pese sitruuna hyvin. Raasta sitruunankuori. Sekoita mantelijauho, sitruunan kuoriraaste sekä sitruunan mehu rasva-sokeri-seokseen vatkaten. Lisää lopuksi joukkoon vehnäjauhot. Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Lusikoi taikina vuokaan. Paista 175 asteessa keskitasolla noin 50-60 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla. Älä paista liikaa, jottei mehevästä kakusta tule liian kuiva. Anna kakun jäähtyä muutama minuutin vuoassa ennen kumoamista. Huom! Suojaa kakku hyvin jäähtymisen ajaksi vaikkapa kelmulla, jotta se ei suotta kuivu. Siivilöi pinnalle koristeeksi vaikkapa tomusokeria hieman ennen tarjoilua. Voit myös tehdä kakusta juhlavamman version kuorrutteen avulla. Perinteinen vesi - tai appelsiinimehu-tomusokerikuorrutus käyvät, mutta tässä vaihteeksi ohje tomusokeri-tuorejuustokuorrutuksesta. Tuorejuustokuorrute kakulle 400 g tuorejuustoa (esim. maustamaton Hovi) 1,5 dl tomusokeria 1 tl vanilliinisokeria 1 appelsiinin mehu (käsin puristettuna) (Pieniä suklaamunia, toffeemunia tai lakritsimunia) Vispaa tuorejuusto, siivilöity tomusokeri, vanilliinisokeri ja appelsiinin mehu keskenään sileäksi kuorrutteeksi. Levitä kuorrutus jäähtyneen kakun päälle. Anna jäähtyä jääkaapissa muutaman tunnin. Voit koristella kakun vielä pienillä karkkipääsiäismunilla.