Uutiset Elämänmeno Puheenvuoro Urheilu Näköislehti Kaupallinen yhteistyö Blogit Verotiedot

Muffinssille pääsiäistuunaus

Pääsiäisenä ei ole pakko vääntää torttuja tai kakkuja, vaan voi värkätä myös pientä ja superherkullista jälkiruokaa tai kahvipöytätarjottavaa. Kaikki rakastavat muffinsseja ja juuri sopiva resepti pääsiäisen tarpeeseen löytyy Martoilta. Koristeluvaihe kannattaa ehdottomasti nakittaa lapsille. Viimeistely pysyy mielenkiintoisena, kun varaat tarpeeksi monenlaista pikkuherkkua, jota ripotella ja upotella kuorrutteen päälle. Ja koska lakritsi on nyt suurinta huutoa, voi sitäkin pursottaa tuubista muffinssikuorrutteen päälle. Musta lakritsa ja keltainen nonparelli ovat muutenkin näyttävä yhdistelmä. Pääsiäismuffinssit (12 kpl) 125 g voita tai margariinia 1,5 dl sokeria 2 munaa 0,5 sitruunan raastettu kuori 3,5 dl vehnäjauhoja 1,5 tl leivinjauhetta 2 dl kermaviiliä 100 g tummaa suklaata rouheena Kuorrute: 2 dl vispikermaa 200 g sitruunan tai appelsiinin makuista tuorejuustoa hedelmärakeita Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri keskenään sähkövatkaimella. Lisää munat yksitellen taikinaan koko ajan sekoittaen. Pese sitruuna huolellisesti ja raasta kuoren keltaista osaa taikinaan. Sekoita jauhoihin leivinjauhe ja lisää taikinaan. Lisää lopuksi kermaviili ja suklaarouhe. Sekoita hellästi taikinan joukkoon. Jaa taikina voideltuihin muffinipellin koloihin tai vuokiin. Paista 200 asteessa noin 10–15 minuuttia. Kuorrutus: Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon maustettu tuorejuusto. Koristele jäähtyneet muffinit.