Uutiset Elämänmeno Puheenvuoro Urheilu Näköislehti Kaupallinen yhteistyö Blogit Verotiedot

Matkalla kohti mansikka-aikaa

Maaliskuiset pälvet kirjovat vielä mansikkamaita Riihon Rantamoijasen tilalla. Kohinalla etenevä kevät antaa kuitenkin isäntä Antti Rantamoijaselle ajattelemisen aihetta: - Mansikantaimet odottavat istuttamista, tuotantorakennus valmistumistaan ja marjatuotteiden jatkojalostusideat toteuttamistaan, nuori isäntä väläyttää kevätkiireitään. Rantamoijasen tilalla viisi vuotta sitten tehdyn sukupolvenvaihdoksen jälkeen marjanviljely ja maatilamatkailu ovat olleet Antti Rantamoijasen vastuualaa yliopisto-opintojen ohella. Veljeksistä Pekka Rantamoijanen on puolestaan huolehtinut tilan metsistä. Maatalousyhtymän molemmat isännät risteilevät säännöllisesti pääkaupungin ja kotitilan väliä, Antti jopa viikoittain. Helsingin yliopistosta kasvatustieteiden maisteriksi valmistuva Antti Rantamoijanen on tyytyväinen kaksikon työnjakoon ja kiittää myös vanhempiaan, Lasse ja Varpu Rantamoijasta siitä, että opiskelua ja tilanpitoa on ollut mahdollista edistää rinnakkain. - On suuri helpotus, että tilalla on hyvin toimivia käytäntöjä. Muun muassa suoramyynnillä on pitkät perinteet. - Moijasjärven rannan ja Ukonselän saarten lomamökkien pitkäaikaiset käyttäjät keventävät osaltaan työmäärää. Ihan loppuunmyytyjä eivät sentään kesäviikot vielä ole, Rantamoijanen kertoo. Tuotteiden kehittämiseen Antti Rantamoijanen toivoo jatkossa liikenevän aikaa entistä enemmän. Potkua ideoille tarjoaa Mukulafood-markkinatiimi, joka tavoitteena on tuoda pientuottajien ruoka kaupunkilaiskuluttajien lautasille. Myös opetusalan työt kiinnostavat nuorta ravitsemusalan asiantuntijaa.