Uutiset Elämänmeno Puheenvuoro Urheilu Näköislehti Kaupallinen yhteistyö Blogit Verotiedot

Näillä ohjeilla joulukuusi säilyy pitkään

Joulukuusikauppa on vilkkaimmillaan juuri nyt. Joulupuuseuran puheenjohtaja Juha Ruuska antaa vinkit siitä, miten joulukuusi saadaan pysymään kauniina pitkään. - Kuusen tulee olla tuore. Kotimainen puu on siinä mielessä varma valinta, Ruuska sanoo. Kuusen kaatoajankohta on aikaisintaan neljä viikkoa ennen joulua. Kaadettua kuusta säilytetään tuulelta suojattuna ulkotiloissa. Kuusikaupoilla on hyvä kiinnittää huomiota puun korkeuteen, sillä puut näyttävät ulkona lyhyemmiltä kuin sisällä. Joulukuusta ei saa viedä suoraan kovasta pakkasesta sisälle, sillä puu kärsii liian suuresta lämpötilaerosta. Hyvä sulatuspaikka on viileä tila, jossa on muutama lämpöaste. Puun annetaan sulaa hitaasti niin, että tyvi on koko ajan kylmässä vesiämpärissä. - Vuorokauden sulatus plussan puolella olevassa tilassa on suositeltavaa. Jos sellaista ei ole, niin kuusen voi tuoda sisään kylmän suihkun kautta, Ruuska kertoo. Joulukuusen jalka kannattaa hakea varastosta hyvissä ajoin. Usein käy niin, että vanha joulukuusen jalka on liian pieni viljellylle joulukuuselle. - Hanki tarpeeksi iso jalka, jossa on paljon vesitilaa. Älä kavenna puun kantaa tai riko sen kuorta, sillä se kuivattaa puuta, Ruuska neuvoo. Ennen asettamista jalkaan puun tyvestä sahataan pois muutama sentti, mikä tuo uuden imupinnan. Puuta ei saa jättää ilman vettä hetkeksikään, sillä silloin puun kanta pihkottuu ja veden imeminen vaikeutuu. Puu voi imeä alussa useita litroja vettä. Puu kannattaa asettaa mahdollisimman etäälle lämpöpattereista. http://www.joulupuuseura.fi