Uutiset Elämänmeno Puheenvuoro Urheilu Näköislehti Kaupallinen yhteistyö Blogit Verotiedot

Suussa sulava piparkakkujäädyke

Helppotekoinen piparkakkujäädyke yksinkertaisesti sulaa suussa. Se on nopea valmistaa, enin aika menee pakastamisessa. Jäädykkeen voi myös tehdä valmiiksi etukäteen pakkaseen ja ottaa esille, vasta kun aikoo nauttia. Isommalle porukalle jäädyke kannattaa tehdä kaksinkertaisena kahteen eri vuokaan. Valmistusaineet: 200 gr maustamatonta tuorejuustoa 2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta 1/2 dl sokeria (+ hieman aitoa vaniljaa tangosta tai 1/2 tl vaniljasokeria) 5 paksua tai 10 ohutta piparkakkua murskattuna 100 gr rouhittua hyvälaatuista valkosuklaata Valmistus: Vaahdota vaniljakastike. Vatkaa sitten joukkoon tuorejuusto. Mausta sokereilla ja valkosuklaarouheella. Sekoita joukkoon hienoksi murskatut piparkakut. Voit laittaa piparit vaikka muovipussiin ja hakata niitä murskaksi nyrkillä tai lihavasaralla, tai sitten jauhaa tehosekoittimen terällä. Kaada valmis seos kakkuvuokaan. Huuhtele vuoka ensin kylmällä vedellä. Laita kelmu päälle. Anna olla pakasteessa vähintään yön yli. Ota sulamaan hieman ennen tarjoilua. Jäädykkeen voi koristella esimerkiksi kookoslastuilla, mantelirouheella, piparinpaloilla tai kirsikanpuolikkailla.