Ladataan
Uutiset Elämänmeno Puheenvuoro Koronavirus Urheilu Näköislehti Live Kaupallinen yhteistyö Blogit

Gallup: Mitkä ovat parhaat marjojen säilöntäniksisi?

Keuruulainen Marjut Heinonen kertoo, että hän pilkkoo mansikat pakkaseen pienen sokerimäärän kera. – Jos joukossa on huonompia, soseutan ne. Myös mustikat ja vadelmat pakastan. Käytämme marjoja vuoden mittaan kakkuihin ja smoothieen. Parhaita marjat ovat tuoreina, sanoo Heinonen. Samoilla linjoilla on Kauniaisissa asuva kesäkeuruulainen Aino Söderholm. – Mansikoista kanta pois, halkaisu ja sokeria sekaan pakastusrasiaan. Kierrätän muuten raejuusto- ja rahkapurkit ekologisesti marjojen pakastusastioiksi. Syömme pakastemarjat siltään, hän kertoo. Keuruulainen Tuula Viitanen on niin ikään pakastemarjojen ystävä. – Laitan mansikat, mustikat ja vadelmat pakkaseen ja pikkuisen sokeria joukkoon. Punainen viinimarja on väkevämpää, siitä teen survosta ennen pakastamista. Mehuja en ole keitellyt enää moniin vuosiin, kertoo Viitanen. – Pakastan kaikki marjat: mansikat, mustikat ja puolukat. Teen niistä marjapiirakkaa, mansikkarahkaa ja keitän kiisseliä, kertoo keuruulainen Marjo Siidoroff .