Ladataan
Uutiset Elämänmeno Puheenvuoro Urheilu Näköislehti Live Kaupallinen yhteistyö Blogit

Vähintään yhtä mehevä kuin nimikaimansa

Monta kertaa olen ollut tekemässä Suur-Keuruuta, mutta kertaakaan en ole sitä vielä syönyt. No, tilannehan piti korjata. Auton nokka kohti Jyväskyläntietä ja utelemaan, mitä Keuruun ABC:llä tehty Suur-Keuruu pitää sisällään. –Meillä Suur-Keuruu on yksi Keuruun liikennemyymälän myydyimpiä grilliannoksia. Suunnittelimme sen siirtämään isoakin nälkää. Kun ruoka-annosta myydään vain Keuruulla, muodostui nimeksi nopeasti Suur-Keuruu. Myyntituotteen nimi perustuu annoksen kokoon, kertoo Osuuskauppa Keskimaan ABC-toimialan kenttäpäällikkö Risto Hänninen . Hänninen sekä Keuruun ABC:n henkilökunta on saanut hyvää palautetta paikallislehden täysnimikaimasta. Etenkin kesäaikaan annosta ostetaan paikalla nautittavaksi ja mukaan otettavaksi. –Grilliannokset ovat säilyttäneet suosiotaan, vaikka viime vuosikymmenien aikana erilaiset etniset ruoat ovat tulleet myös vahvasti suomalaiseen ruokakulttuuriin, Hänninen jatkaa. Juttu jatkuu kuvan jälkeen. Jotta toimittaja tietäisi, mistä kirjoittaa, tuote pitää nauttia. Suur-Keuruu sisältää ranskalaiset perunat, makkaraa, naudanlihapihvin, kananmunan, ananaksen, cheddar-juuston sekä kurkkusalaattia, sipulia, sinappia ja ketsuppia. Kimppuun! On se vaan jännä juttu, miten grilliruoan tuoksu herättää ruokahalun, vaikka olisi juuri lähtenyt ruokapöydästä. –Suur-Keuruu on ennen kaikkea työmiesten ja rahtareiden suosiossa. Päivästä riippuen niitä valmistetaan kymmenen kahta puolen, joskus niitä menee parisenkymmentäkin vuorokauden aikana, Keuruun ABC:n liikennemyymäläpäällikkö Helena Piispanen . Piispanen ja liikennemyymälätyöntekijä Kati Inkiläinen muistelevat yhdessä, että Suur-Keuruu olisi tullut myyntilistoille vuoden 2015 paikkeilla. Siis 65 vuotta myöhemmin kuin samanniminen lehtiversio. –Juuri siihen aikaan Keuruulla ei ollut kauheasti tarjontaa perinteisistä grilliannoksista. Suur-Keuruussa on kaikki perusgrilliruoan ainekset, jotka löytyvät monista grilliannoksista, kertoo Inkiläinen. No juuri näin. Helppo suositella ja helppo syödä. Annos lakkasi olemasta toimittajan lautasella noin yhdeksän minuutin kuluttua siitä, kun se tuotiin keittiön puolelta pöytään.