Ladataan
Uutiset Elämänmeno Puheenvuoro Urheilu Näköislehti Kaupallinen yhteistyö Blogit Vaalikone

Munakoisosta tai kesäkurpitsasta helpot pizzaveneet uudenvuoden juhliin

Perinteisten uuden vuoden herkkujen, nakkien, lihapullien ja perunasalaatin sijaan kannattaa kokeilla välillä jotain uutta. Nämä pizzat eivät tarvitse edes pohjataikinaa, joten ne valmistuvat helposti. Ne maistuvat ihanasti kevyempänä vaihtoehtona joulun raskaampien herkkujen jälkeen. Täytevaihtoehdon voit myös tuunata mieleiseksesi. Kasvissyöjä jättää vain lihat pois. Mikäli joululta on jäänyt kinkunrippeitä tai vaikkapa lohta, nekin voi upottaa näihin pizzoihin täytteiksi. Ohje on neljälle henkilölle. Jos on vieraita tulossa, tee reilusti isompi annos kerralla. Juttu jatkuu kuvan jälkeen. Nopeat pizzaveneet 4 keskikokoista kesäkurpitsaa tai munakoisoa 3-4 rkl rypsiöljyä 1 tl suolaa 1 tl mustapippuria 2-3 punasipulia 5 tomaattia 5-6 dl parmesan-juustoraastetta (kuivattua oreganoa) (tuoretta persiljaa koristeluun) Lisäksi valitsemasi täytteet: tonnikala, lohi, kanansuikaleet, jauheliha, kasvis jne. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Huuhtele munakoisot/kesäkurpitsat. Viipaloi ne kahdeksi puolikkaaksi. Tässä vaiheessa voit ”itkettää” niistä ylimääräistä nestettä pois jos haluat, eli ripottele hetkeksi suolaa pintaan ja pyyhi 15 minuutin kuluttua pintaan noussut kosteus pois talouspaperilla. HUOM! Munakoisot jalostetaan nykyään sellaisiksi, että niiden itkettäminen ei enää ole välttämätöntä. Juttu jatkuu kuvan jälkeen. Koverra sisustaa pois, jätä hieman talteen täytettä varten. Sivele viipaleet molemmin puolin öljyllä ja asettele vieri viereen leivinpaperille. Ripottele pinnalle vielä hieman suolaa ja mustapippuria. Kuori ja hienonna sipuli. Huuhtele sitten tomaatti. Kuutioi se. Yhdistä kulhossa täytteen ainekset. Tässä vaiheessa voit lisätä mukaan täytteeseen raaputtamasi sisuksen, sekä tonnikalan, lohen, kanan, lihan, härkiksen, soijasuikaleet, valitsemasi kasvikset tms. Mikäli käytät esimerkiksi jauhelihaa tai kanansuikaleita, ruskista ne ensin kevyesti voissa ja lisää mukaan tähän täytemassaan. Mausta ensin suolalla ja haluamillasi mausteilla. Sekoita taikinaan myös 1-2 dl juustoraastetta. Sekoita täytteen ainekset hyvin sekaisin keskenään ja täytä sillä kesäkurpitsa/munakoisoveneet. Ripottele vielä ripaus juustoraastetta veneiden päälle. Kypsennä pizzoja uunissa noin 15-20 minuutin ajan niin, että juusto sulaa ja saa kauniin värin. Voit koristella valmiin pizzan oreganolla ja tuoreella persiljalla. Tarjoile lämpimänä vaikkapa hyvän kuohuviinin tai valkoviinin kera! Juttu jatkuu kuvan jälkeen. Mojito on uudenvuoden tujaus Mojito on selkeä uudenvuoden ”tujaus”. Se on raikas ja kupliva juoma. Harvempi kuitenkaan tietää mitä se pitää sisällään. Tässä ohje sekä alkoholittomasta että alkoholillisesta vaihtoehdosta. Alkoholiton mojito 2 annosta 1 lime lohkoina 10 oksaa tuoretta minttua 2 rkl sokeria noin 3 dl jäämurskaa 16 cl sitruunalimsaa noin 3 dl jäämurskaa 1. Tälle juomalle valitaan matalat lasit. Laita ensin minttu, limen lohkot ja sokeri laseihin. 2. Survo hieman aineksia, jotta maku irtoaa mintusta ja limestä. 3. Laita jäämurska laseihin. Kaada lopuksi joukkoon sitruunalimu. 4. Voit koristella juoman esim. pestyn limetin kuoren puolikkailla. Lisää myös pilli. 5. Juoma tarjoillaan heti kylmänä! Alkoholipitoinen mojito (2 annosta) 1 limetti 4 rkl tuoretta minttua 2 rkl sokeria 6 rkl (vaaleaa) rommia 3 dl sooda/tonic-vettä 1. Pane lasin pohjalle huolellisesti pesty, kuorineen viipaloitu limetin puolikas. 2. Lisää sokeri ja mintunlehdet. Survo niitä hetki, jotta maku irtoaa. 3. Täytä lasi jääpaloilla. Lisää rommi ja täytä lasi tonic-vedellä. 4. Lisää pilli, sillä mojito nautitaan pillillä. Voit myös lisätä muita koristeita lasinreunalle, kuten pestyn limetin kuoren puolikkaita tms. 5. Nauti heti kylmänä! VINKKI! Mangomojiton saat kun lisäät mukaan 2 cm mangosiirappia ja mangon viipaleita. "Jos on vieraita tulossa, tee reilusti isompi annos kerralla."